مایگریشن اسکیلز

ساخت وبلاگ
سنجش امیرکبیر

چگونگی استفاده از خدمات کارشناسی ارشد و دکتری  سنجش امیرکبیر

 

داوطلب گرامی: برای استفاده مناسب از مجموعه کارشناسی ارشد و دکتری، به نکات زیر توجه کنید:

۱- این مجموعه برای تمام داوطلبان کنکور به‌خصوص مقاطع عالی و تکمیلی (کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی دانشگاه‌های سراسری، آزاد و وزارت بهداشت) قابل استفاده است.

 

۲- پیش از شروع به مطالعه دقیق، یک نگاه اجمالی به کل دروس بیندازید و عنوان فصل‌ها و خلاصه فصل‌ها را به سرعت از نظر بگذرانید. در این سریع‌خوانی نگران نباشید که چیزی در خاطر شما نمی‌ماند. این کار یک آمادگی ذهنی به شما می‌دهد تا هنگام مطالعه مجدد، مطالب را بهتر یاد بگیرید.

۳- به‌طور فعال بخوانید. صفحاتی را که به نظرتان مطالب مهم دارند برای مرور بعدی، علامت‌گذاری کنید و از نکات مهم یادداشت‌ بردارید. منظور از علامت‌گذاری، تاکید بر نکات مهم و برجسته ساختن آن‌هاست. از جمله می‌توانید زیر کلمه‌ها و عبارات مهم خط بکشید، توضیحاتی را که لازم می‌دانید در کنار صفحه حاشیه‌نویسی کنید؛ و با نوشتن توضیحات بیشتر در صفحات جداگانه، مطالب آموخته شده قبلی را به مطالب جدید ربط دهید.

۴- داوطلبانی که راهبردهای توصیه شده را انجام می‌دهند می‌توانند انتظار داشته باشند در پایان مطالعه، نتیجه‌ای عالی کسب کنند عدم انجام روش‌های ارائه شده و انجام روش‌های سنتی مطالعه توسط داوطلبان، آنان را از رسیدن به جواب نهایی مناسب باز می‌دارد. راهبردهای توصیه شده را پشت گوش نیندازید. هدفِ ارائه این راهبردها، رسیدن شما به هدفتان می‌باشد.

 

در راه انجام هدف باید ایثار کرد نه انجام وظیفه

کسی که مشتاق دانستن باشد، هیچ‌وقت از یادگرفتن خسته نمی‌شود. کسی هم که در پی رشد و ترقی در جامعه شتابنده امروز بشر باشد، حتی اگر چندان اشتیاقی هم به دانستن نداشته باشد، باز هم در پی یادگرفتن است.

 

 هدف: ارتقای واقعی سطح علمی در مقاطع مختلف تحصیلی

مجموعه سنجش امیرکبیر تلاش می‌کند با ارتقای واقعی سطح دانش و تقویت پایه‌های علمی فارغ‌التحصیلان مقاطع تحصیلی، یار داوطلبان خوش‌فکر و آینده‌‌نگری باشد که این مجموعه را به خاطر خدمات کمک‌آموزشی‌اش انتخاب کرده‌‌اند.

 

ارتقای عمومی توانایی‌های علمی

همه‌ ساله تعداد کثیری از دانشجویان، سنجش امیرکبیر را برای همراهی در تحصیلات تکمیلی انتخاب کرده و با کمک‌گرفتن از خدمات متنوع و در دسترس این مجموعه، می‌توانند با سطح دانش بالاتری وارد مقطع بعدی تحصیلی‌شان شوند. سنجش امیرکبیر توانسته‌ با ارائه خدماتی مطلوب و علمی به داوطلبانش، رقابتی علمی میان علاقه‌مندان به ادامه‌تحصیل در سطح ایران ایجاد نماید و مؤسسات دیگر را هم ترغیب کند که با درنظرگرفتن برنامه‌هایی مخصوص این داوطلبان، به نوبه خود تلاش کنند.

 

گام به گام برای آمادگی در آزمون مقاطع عالی و تکمیلی

بی‌شک برای موفقیت در هر کاری نیاز به یک سری ابزار و پیش‌نیازها دارید. موفقیت در آزمون مقاطع عالی و تکمیلی مستلزم برنامه‌ریزی، تلاش و پشتکار و همچنین استفاده از منابع مطالعاتی خوب و جامع است.

 

گام اول: برنامه‌ریزی

گام اول در مطالعه برای آزمون مقاطع عالی و تکمیلی داشتن یک برنامه‌ریزی خوب و مناسب است. این امر نیازمند شناخت خود و توانایی‌هایتان است، مطمئنا با انگیزه و اراده‌ای قوی و تلاش و پشتکار می‌توانید در آزمون خود قبول شوید، حتی اگر پایه تان ضعیف باشد؛ این امر مستلزم این است که بیشتر تلاش کنید، در واقع باید کم‌کاری دوره قبلی درسی را این‌جا جبران کنید.

 

گام دوم: تسلط بر مفاهیم کتب مرجع

در این مرحله باید مفاهیم کتب مرجع را بیاموزید. از این رو اکیداً توصیه می‌کنیم اگر درسی را خوب نفهمیده‌اید، حتما مشکل‌تان را از طریق مطالعه کتب پایه و حل تمرین و مسئله برطرف نمایید.

نکته مهم در این مرحله، یادداشت‌برداری از نکاتی است که در حین مطالعه و حل تمرین و مسئله با آن مواجه می‌شوید، این موضوع اهمیت حیاتی دارد، به‌ویژه هنگام مرور مطالب، با این کار به‌طور چشمگیری در وقت‌تان صرفه‌جویی می‌شود.

نکته دیگر: جزوات آمادگی کنکور را هم می‌توانید به موازات مطالعه کتب پایه و بعد از آن مطالعه نمایید.

 

گام سوم: مطالعه کتب آمادگی آزمون مقاطع عالی و تکمیلی (دکتری، کارشناسی ارشد)

بعد از این‌که در مرحله قبل با مطالعه کتب پایه، مفاهیم را درک ‌کردید، حال نوبت آن است که با مطالعه کتب تستی با نکات تستی آشنا شوید و از این طریق مهارت‌تان را در تست‌زنی افزایش دهید. در این مرحله هم یادداشت‌برداری را فراموش نکنید.

 

گام چهارم: شرکت در آزمون‌های آزمایشی  کارشناسی ارشد و دکتری

حال که مفاهیم را درک نموده‌اید و با تست‌زنی آشنا شده‌اید، وقت آن است که دانسته‌های خود را بیازمایید و خود را محک بزنید. مزیت این کار این است که علاوه بر اینکه در جو جلسه کنکور قرار می‌گیرید، با اشتباهات خود در حل تست‌ها آشنا می‌شوید و نقاط ضعف خود را می‌شناسید.

 

آیا می‌دانید گام‌های موفقیت تحصیلی در تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) چیست؟

اگر می‌خواهید از این به بعد، در تمامی مقاطع تحصیلی به‌راحتی موفق شوید، گام‌های موفقیت تحصیلی بهترین تکنیک‌ها را به شما نشان می‌دهد. گام‌های موفقیت تحصیلی سنجش امیرکبیر کاملترین و بهترین سیستم آموزشی در زمینه موفقیت تحصیلی است و داوطلبان در تمامی مقاطع تحصیلی می‌توانند از آن استفاده کنند.

برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

مایگریشن اسکیلز...
ما را در سایت مایگریشن اسکیلز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مایگریشن اسکیلز migrationskills بازدید : 171 تاريخ : جمعه 29 مهر 1401 ساعت: 21:38

سنجش امیرکبیر

مراحل ۱۸گانه موفقیت تحصیلی در کارشناسی ارشد و دکتری

 

با استفاده از این ۱۸ تکنیک مهم می‌توانید به‌راحتی در تحصیلات تکمیلی خویش موفق شوید و برای همیشه مردودی، پشت کنکور ماندن، تجدیدی، حواس‌پرتی و فراموشکاری را ریشه کن کنید.

 

جهت آشنایی بیشتر با مراحل ۱۸گانه موفقیت تحصیلی در تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) به‌طور خلاصه توضیح داده می‌شوند. ولی در طول کتاب برنامه‌ریزی تمام نکات مورد نیاز به ریز بیان خواهند شد.

 

 — گام اول موفقیت تحصیلی «استفاده از روش‌های نوین آموزشی»

این مرکز سعی نموده با بهره‌جویی از روش‌های نوین یادگیری همانند استفاده از جزوات کنکوری، جزوات دانشگاهی و تکنیک تریز در حل دفترچه‌های کنکور سال‌های قبل، آموزشهای خود را ارائه دهد.

 

— گام دوم موفقیت تحصیلی «شرایط مطالعه»

اصولاً قبل از شروع مطالعه باید آگاهی کامل از شرایط مطالعه داشت. لذا در این سیستم برای افزایش راندمان مطالعه ابتدا شرایط مطالعه آموزش داده می‌شود.

 

— گام سوم موفقیت تحصیلی «هدف‌یابی و تفکر مثبت منطقی»

داشتن هدف مهمترین رکن موفقیت محسوب می‌شود، آری هدف صحیح، سوخت موتور شما را فراهم کرده و ایجاد انگیزه می‌کند. دائماً به ما گفته‌اند: هدف داشته باش، والدین گفته‌اند، اساتید گفته‌‌اند، ولی متاسفانه هیچکس به‌ ما نمی‌گوید یک هدف باید چگونه باشد. چه مشخصاتی داشته باشد، چگونه هدف تعیین کنید که به آن برسید.

 

— گام چهارم موفقیت تحصیلی «برنامه‌ریزی»

برنامه‌ریزی رکن اساسی موفقیت تحصیلی است. که آن را برای افراد متفاوت بیان خواهیم کرد.

 

— گام پنجم موفقیت تحصیلی «فعال کردن نیمکره سمت راست»

همیشه استفاده از مغز و توانایی‌های درونی به صورت یک راز بوده اما در این قرن شگفتی‌های عظیمی نمود پیدا کرده است. محققین دریافته‌‌اند وقتی قسمت ضعیف مغز تحریک شود، فعالیت و یادگیری مغز ۵ تا ۱۰برابر افزایش می‌یابد. به عنوان مثال انیشتین از هر دو نیمکره مغز تا درجه استثنایی استفاده می‌کرد.

 

— گام ششم موفقیت تحصیلی «ضمیر ناخودآگاه»

چرا بعضی از افراد به راحتی موفق می‌شوند و بعضی دیگر شکست می‌خورند؟ چرا عده‌ای به نظر خوش‌شانس می‌آیند؟ چرا افرادی به راحتی در تحصیلات موفق می‌شوند و افراد دیگر دائماً تجدید و مردود می‌شوند؟ راز موفقیت و یا شکست چیست؟ ضمیر ناخودآگاه به تمام این سوالات پاسخ می‌دهد. در این مراحل موفقیت تحصیلی صحیح‌ترین راه استفاده از ضمیر ناخودآگاه به صورت عملی و کاربردی توضیح داده شده است تا شما دوست عزیز با بکار بردن و استفاده از آن به موفقیت‌های بزرگی در زمینه‌های (تحصیلی، شغلی، خانوادگی و…) نائل شوید.

 

— گام هفتم موفقیت «کاهش حواس‌پرتی و افزایش تمر کز حواس»

غرق شدن در فکر و خیال‌های واهی و اصطلاحات اصلاً تمرکز ندارم و یا نمی‌توانم حواسم را جمع کنم به‌قدری رایج است که نیاز به توضیح دادن نیست. اگر هنگام مطالعه تمرکز حواس نداشته باشید قطعاً راندمان مطالعه کاهش می‌یابد. برای ایجاد تمرکز حواس باید علل حواس‌پرتی و راه‌های برطرف نمودن حواس‌پرتی را به‌طور کامل دانست. اگر شما از حواس‌پرتی رنج می‌برید دیگر نگران نباشید! در این گام، روش‌های کاربردی و عملی ایجاد تمرکز حواس آموزش داده می‌شود.

 

 — گام هشتم موفقیت تحصیلی «پرورش دقت»

حافظه خوب از دقت خوب به وجود می‌آید. بدون دقت نمی‌توان از حافظه خوبی برخوردار بود برای پرورش دقت تکنیک‌ها و تمرینات خاصی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان هم دقت خویش را افزایش داد و هم حافظه خود را در حد شگفت‌انگیزی تقویت نمود. در این گام، مراحل پرورش دقت به‌طور کاربردی آموزش داده می‌شود.

 

— گام نهم موفقیت تحصیلی «تقویت حافظه»

دیشب خواندم ولی باز فراموش کردم. آه نوک زبانم است، اگر کلمه اولش را بگویید بقیه‌اش را خودم می‌گویم. من حافظه خوبی ندارم و این جملات را بارها شنیده‌ایم. به علت عدم کارآیی صحیح حافظه هزاران نفر از دانشجویان درامتحانات مردود می‌شوند شما چطور؟ آیا می‌خواهید آن را تقویت کنید؟ آیا می‌خواهید آنچه را می‌خوانید به راحتی فراموش نکنید و برای مدت زمان مدیدی در حافظه خود نگه دارید؟ آیا می‌خواهید به دلیل داشتن یک حافظه بسیار توانا همه ساله در دانشگاه نمرات عالی بگیرید. از سد کنکور به راحتی عبور نمایید؟ اگر می‌خواهید کامل‌ترین تکنیک‌های تقویت حافظه را به‌طور عملی فرا بگیرید در این گام‌ها با ما همراه شوید.

 

 

— گام دهم موفقیت تحصیلی «یادداشت‌برداری»

اصولاً خواندن بدون یادداشت‌برداری، یک علت مهم فراموشی است. با این وجود اکثر دانشجویان طرز صحیح آن را نمی‌دانند، شما چطور؟ آیا زیر مطالب مهم خط می‌کشید؟ از آیا مطالب مهم را یادداشت برمی‌دارید؟ آیا خلاصه‌نویسی می‌کنید؟ تعجب نکنید همه این‌ها غلط است. یادداشت‌برداری صحیح اصول خاصی دارد که شما با یادگیری آن می‌توانید فهم خود را بالا برده، مغز را به فعالیت واداشته، از خواب‌آلودگی و چرت‌زدن جلوگیری می‌کند، تمرکز را افزایش داده، مدت زمان نگهداری مطلب در حافظه را افزایش می‌دهد و… . در این سیستم شما با انواع یادداشت‌برداری‌ها آشنا می‌شوید.

 

— گام یازدهم موفقیت تحصیلی «آموزش تندخوانی با فهم بیشتر»

اگر راهی وجود داشته باشد که دانشجو بتواند چندین برابر سرعت فعلی خود مثلاً ۲ تا ۳ برابر همراه با درک بهتر مطالعه کند و بیشتر به‌خاطر بسپارد، این امر چقدر و تا چه حد می‌تواند بر موفقیت‌های تحصیلی او تاثیر بگذارد؟ امروزه با استفاده از روش‌های علمی مطالعه، یادگیری و تقویت حافظه این امر نه تنها غیرممکن نیست بلکه به‌سادگی امکان‌پذیر است. برای مثال کتابی را که قبل از یادگیری مهارت‌های مطالعاتی تحصیلی، می‌توان در ۱۰ ساعت خواند، با بکارگیری روش‌های نوین می‌توان در ۴ یا ۵ ساعت یا حتی کمتر، مطالعه کرد و بهتر درک کرد، فهمید و بخاطر سپرد. روشن است که مطالب مختلف را نمی‌توان و نباید با یک سرعت ثابت خواند، متون درسی و مشکل را نمی‌توان با همان سرعتی که مطالب داستانی و ساده را می‌توان خواند، مطالعه کرد. ولی با یادگیری مهارت‌های مطالعه می‌توان هر متنی را سریعتر از گذشته خواند، فهمید، یاد گرفت و به حافظه سپرد. عده‌ای تصور می‌کنند تندخوانی یعنی سریع خواندن مطالب، اما باید گفت: تندخوانی به هیچ عنوان به معنای سریع‌تر خواندن کتاب نیست.

 

تندخوانی مجموعه‌ای از تکنیک‌های مختلف جهت سرعت، درک، نگهداری و یادآوری و … است. یعنی:

۱- تکنیک سرعت: یعنی اینکه شما مطالب را سریع‌تر می‌خوانید.

۲- تکنیک درک: مطالب را بهتر درک کنید.

۳- تکنیک نگهداری: مطالب را برای مدت زمان طولانی‌تری در حافظه نگهداری می‌کنید.

۴- تکنیک یادآوری: به‌راحتی می‌توانید آن مطلب را موقع امتحان به یاد آورید. آری این چهار تکنیک در موفقیت تحصیلی نقش بسیار مهمی دارند.

 

عوارض کندخوانی  در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری

کندخوانی عوارض بسیار زیادی دارد از قبیل: اتلاف وقت، خستگی جسم و چشم، خستگی ذهن، بی‌حوصلگی، کاهش درک مطلب، کند ذهنی، حواس‌پرتی و… . در این سیستم ابتدا به تشریح آن‌ها پرداخته و سپس راه صحیح تندخوانی آموزش داده می‌شود. تا عوارض برطرف گردد و بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین مطلب را بیاموزید. برای تندخوانی، باید علل کندخوانی را شناخت و بعد با برطرف‌ نمودن علل کندخوانی می‌توان بر تندخوانی مسلط گشت و سریع‌تر از قبل خو‌اند. در این سیستم به آموزش علمی و صحیح طرز برطرف نمودن علل کند خوانی می‌پردازیم. افزایش حوزه دید چشم کندخوان چگونه ممکن می‌شود و چشم تند خوان چگونه مطالب را می‌بیند، دو چشم تندخوان و کند خوان چه تفاوت‌هایی با هم دارند وچگونه می‌توان چشم یک کندخوان را به چشم تندخوان تبدیل کرد؟ چگونه می‌توان حوزه دید چشم کندخوان را افزایش داد و آن را به تندخوانی واداشت؟ در این سیستم به آموزش علمی و صحیح افزایش حوزه دید می‌پردازیم.

 

تندخوانی با درک بالا

در این سیستم تندخوانی با درک بالا آموزش داده می‌شود (خصوصاً روی کتب علمی و درسی) تا با به‌کارگیری این سیستم به‌راحتی بتوانید در تمامی امتحانات و آزمون‌ها (کنکور، دانشگاه و…) موفق شوید و به آنچه خواسته بودید دست یابید یعنی مطالعه موفق همراه با نتیجه دلخواه.

 

— گام دوازدهم موفقیت تحصیلی «شیوه صحیح درس خواندن ومطالعه»

شیوه صحیح درس خواندن و مطالعه، یک سیستم جهانی است. تحت عنوان سیستم مطالعه چند مرحله‌ای یا سیستم مطالعه کاربردی و یا … در این روش مطالب را با سیستم خاصی می‌خوانید، با تکنیک خاصی به حافظه می‌سپارید و بدون کوچک‌ترین فراموشی موقع امتحان به یاد می‌آورید. آیا این سیستم را تاکنون تجربه کرده‌اید؟ این سیستم فوق‌العاده مهم را آموزش می‌بینید و از به‌کاربردن آن خرسند خواهید شد.

 

— گام سیزدهم موفقیت تحصیلی «سیستم صحیح مرور و یادآوری»

چرا مطالبی که یادگرفته‌اید را فراموش می‌کنید؟ در چه زمانی فراموش می‌کنید؟ راه جلوگیری از فراموشی مطالب چیست؟ در این گام‌ها نمودار فراموشی مغز و راه جلوگیری از آن به‌طور کاربردی و عملی آموزش داده می‌شود تا به‌واسطه آن بتوانید مطالب را در حافظه بلندمدت ثبت کنید و موقع امتحان آن را به‌راحتی یادآوری کنید. با بکارگیری این تکنیک مطالبی را که آموختید (حتی سخت‌ترین آن‌ها را) هیچوقت فراموش نمی‌کنید و نیاز به چندبار خواندن کتاب نیست.

 

— گام چهاردهم موفقیت تحصیلی «طرز خواندن کتب مختلف»

(استدلالی، حفظی، فهمیدنی، فنی)

آستانه یادگیری چقدر است؟ در طول روز حداکثر چند ساعت باید مطالعه کرد؟ عادت دارید شب‌ها مطالعه کنید و یا صبح‌ها؟ بهترین ساعت مطالعه چه موقعی است؟ کتب مختلف را چگونه باید خواند؟ مدت زمان مطالعه هر کتاب چقدر باید باشد؟ کتاب‌های مختلف را در چه زمان‌هایی باید خواند؟ و … دانستن این مطالب به شکل علمی نقش بسیار مهمی در یادگیری دارد که در این گام‌ها به‌صورت عملی آموزش داده می‌شود.

 

— گام پانزدهم موفقیت تحصیلی «استراحت بین مطالعه»

چرا هنگام مطالعه خسته می‌شوید و وقتی ‌که خسته شده‌اید چگونه استراحت می‌کنید؟ چطور می‌توان هنگام مطالعه کمتر خسته شد (خصوصاْ خستگی ذهنی)؟ آیا تابحال شده هنگام مطالعه احساس کنید دیگر مغز شما نمی‌کشد و خسته شده‌اید؟ آیا می‌خواهید با روشی خاص این خستگی را به حداقل برسانید؟ تکنیک استراحت بین مطالعه کمک بزرگی به شما می‌کند تا در هنگام مطالعه کمتر خسته شده و اگر خسته شده‌اید آن‌را برطرف نمایید.

 

 — گام شانزدهم موفقیت تحصیلی «امتحان»

آیا شده با اینکه مطلب درسی را خوب یاد گرفته‌اید ولی باز در امتحان نمره دلخواه را نیاورده باشید؟ باید مسائل خاصی را در شب قبل از امتحان، صبح روز امتحان، سر جلسه امتحان و… رعایت نموده تا به‌واسطه آن بتوان راحت‌تر به سوالات پاسخ داد. برای موفقیت در امتحان باید اصول و شرایط خاصی را دانست. در مجموعه ارائه شده این مطلب به‌طور کامل آموزش داده شده است.

 

— گام هفدهم موفقیت تحصیلی «رفع اضطراب»

اگر در هنگام مطالعه، کلاس درس، پای تخته، هنگام کنفرانس، سخنرانی، یا در جلسه امتحان اضطراب، استرس، دلهره و نگرانی دارید و به واسطه همین اضطراب یک‌دفعه تمامی مطالب را فراموش می‌کنید دیگر نگران نباشید. در این سیستم تکنیک‌ها و روش‌های مفیدی ارائه شده تا با به‌کارگیری آن‌ها به‌راحتی بتوانید اضطراب را از خود دور کنید و یا کاهش دهید. در تمامی لحظات آرامش کامل داشته باشید.

 

— گام هیجدهم موفقیت تحصیلی «شیوه صحیح تست‌زنی»

داشتن معلومات به تنهایی کافی نیست، انتقال اطلاعات بسیار مهم است. بنابراین سرعت عمل، سرعت انتقال، استفاده صحیح از وقت، جوابگویی صحیح به سوالات، خسته نشدن موقع امتحان، بکارگیری تکنیک‌های خاص برای یادآوری سریع‌تر جواب سوالات، گزینش در پاسخگویی به سوالات، روش صحیح تست‌زدن و… نقش بسیار مهمی در موفقیت دارد. در مجموعه حاضر این سیستم به‌طور کامل آموزش داده می‌شود.

 

برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری به روش سنجش امیرکبیر

مایگریشن اسکیلز...
ما را در سایت مایگریشن اسکیلز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مایگریشن اسکیلز migrationskills بازدید : 161 تاريخ : چهارشنبه 27 مهر 1401 ساعت: 21:50

کارشناسی ارشد و دکتری

راهبردها و رهنمودهایی برای قبولی در دکتری

قبولی در دکتری ، دانشجوی دکتری مدیریت استراتژیک می گوید چون دوستان متعددی در مورد ورود به دوره دکتری سوال داشته اند. سعی کردم دانسته های محدود خودم را تدوین کنم. امید که درست باشد و به کار آید.

 

راهبرد اول: دروس مشترک
سعی کنید مطالعه دروسی که در امتحانات دوره دکتری همه دانشگاه ها و همه رشته ها مشترک است از هم اکنون آغاز کنید. به عنوان مثال این دروس در رشته مدیریت عبارتند از:
زبان انگلیسی عمومی
زبان انگلیسی تخصصی
آمار و احتمال
تئوری های مدیریت
این دروس تا آنجا که اطلاع دارم در تمام رشته های مدیریت امتحان گرفته می شود، فلذا از همین الان می توانید خواندنش را شروع کنید. در مورد بقیه رشته ها (جامعه شناسی، اقتصاد، مکانیک و…) هم به همین ترتیب است.
رهنمود: حواس تان باشد عنوان دروس شما را گول نزند: ممکن است عنوان درس این باشد: تئوری های مدیریت. اما محتوای امتحان (اگر در رشته سیاست گذاری شرکت کرده اید) این باشد: تئوری های مدیریت دولتی و سیاست گذاری! این فاجعه ای بود که اتفاق افتاده است.
رهنمود: برخی از دروس هستند که اگر در آن قوی باشید، چون عموما در آن ضعیف هستند، بسیار به نفع شما است. مثلاً در رشته مدیریت، اقتصاد خرد و کلان و اقتصاد مدیریت بسیار مزیت بخش است.

راهبرد دوم: تنوع رشته و دانشگاه

فقط روی دانشگاه خود و همچنین فقط روی رشته خود متمرکز نشوید. فواید رفتن به دیگر دانشگاه ها عبارتند از: توسعه شبکه علمی، حرفه ای و اجتماعی شما، توسعه منابع اطلاعاتی، آشنا شدن با دیگر مکاتب فکری بومی،. . . و فواید رفتن به دیگر رشته ها: امکان تعریف تزهای جالب و موثر، توسعه دید علمی و حرفه ای شما، امکان پل زدن بین دو رشته و استفاده از ممتاز بودن در بین فارغ التحصیلان
رهنمود: اگر در یک رشته تسلط دارید می توانید به رشته دیگر بروید و بین رشته ای کار کنید.
رهنمود: عنوان رشته ها نباید شما را گول بزند: به عنوان مثال سه عنوان مدیریت استراتژیک، سیاست گذاری بازرگانی و سیاست گذاری بخش خصوصی هر سه معادل رشته Strategic management هستند و فرقی ندارند.

راهبرد سوم: رشته های جدید
رشته های جدید، غیرنرمال و غیر معروف را بیابید، به عنوان مثال رشته مدیریت رسانه رشته ای است که جدیدالتاسیس است و این گونه رشته ها چند فایده دارند.
رقابت در آنها کمتر است و احتمال موفقیت بیشتر.
امکان اینکه بعداً هیات علمی شوید بیشتر است. (بسته به رشته)
در این رشته فرصت های رشد و کار و ترجمه و تالیف و … زیاد است. و البته این رشته ها نقاط ضعفی هم دارند. سبک سنگین کردن و موازنه این موارد با شما!

دکتری

راهبرد چهارم: منابع درسی دوره دکتری
در ضمن باید بگویم که در هر دانشگاهی که می خواهید امتحان بدهید حتماً حتماً باز هم تاکید می کنم حتماً منابع و جزوات طراح احتمالی سوالات را بیابید حتی اگر خیلی به زحمت افتادید. این موضوع علی الخصوص در مورد دروس صادق است: مثلاً در رشته مدیریت تئوری ها و روش تحقیق و رفتار سازمانی و درس تخصصی رشته. اما این نکته در مورد درس های اقتصاد و آمار و احتمال و ریاضی زیاد صادق نیست.

یادآوری: برخی از دانشگاه ها عدالت آموزشی یعنی امکان دسترسی برابر به فرصت های آموزشی را رعایت می کنند اما برخی نه! به عنوان مثال برخی دانشگاه ها از جزواتی سوال می دهند که اصلا در دسترس عموم نیستند. (مانند روش تحقیق رشته مدیریت تربیت مدرس) اما برخی از دانشگاه ها (دانشکده مدیریت دانشگاه شهید بهشتی) از کتاب های کاملاً مشخص در دسترس عموم سوال می دهند. حتی شنیده ام که در سال های گذشته طراحان سوال نیز از بیرون بوده اند. برخی از دانشکده ها نیز در گرفتن دانشجویان خیلی مصر هستند که از دانشکده خودشان بگیرند و برخی نه! شناخت این مساله هم علی الخصوص در جلسه مصاحبه حضوری مهم است.

راهبرد پنجم: گنجینه تجربیات پیشینیان
با بچه های قبول شده دوره¬ های پیشین حتماً تماس بگیرید. هم برای تعیین منابع و هم برای مصاحبه!

راهبرد ششم: شناخت نوع دروس و نوع برنامه ریزی درسی
برخی از درس ها با یک برنامه فشرده چند روزه قابل حصول هستند (روش انفجاری) اما تسلط بر برخی دروس باید حتماً در یک دوره زمانی بلند به دست آیند. (تدریجی) شناخت این درس ها و برنامه ریزی متناسب با آنها بسیار مهم است. مثلاً زمان تخصصی و عمومی را نمی توان در یک هفته ردیف کرد. در صورتی که زمان کمی دارید از کلاس های کنکور استفاده کنید. علی الخصوص در دروسی که دسترسی به منابع معتبر ندارید، یا اینکه جغرافیای موضوعی درس برای شما آشنا نیست.

راهبرد هفتم: داشتن مقاله علمی پژوهشی!
برای قبول شدن در دکتری، داشتن مقاله علمی پژوهشی بسیار مهم و راهگشا است. نه اینکه کسی که نداشته باشد نتواند در دکتری قبول شود اما اگر داشته باشی بسیار مزیت بخش است. لذا تبدیل پروژه فوق لیسانس به مقالات علمی پژوهشی بسیار کلیدی است. پس در تعریف تز خود باید حواستان جمع باشد که کارتان به مقالات علمی پژوهشی قابل تبدیل باشد. البته در جای دیگری نوشته¬ام که خیلی با جریان علمی پژوهشی کشور موافق نیستم و آن را حماقت علمی نهادینه شده می دانم. برای آشنایی با تیپ مقالات علمی پژوهشی از سایت SID. ir دیدن کنید. تاکید می کنم مقالات علمی پژوهشی و نه علمی ترویجی و یا علمی هویجی! هر چند که اگر می خواهید تغییر رشته بدهید و در رشته جدیدی دوره دکتری را شروع کنید، حتی داشتن مقالات ترجمه ای در مجلات خوب و مقالات علمی هویجی هم بد نیست!

راهبرد همیشگی:
خلوص و توکل بر خداوند و تسلیم در برابر هرچه در مقابل تلاشهایمان به ما داده می شود. این راهبرد غیر قابل مقایسه با تمام این راهبردها است. در نهایت پیشاپیش موفقیت شما را تبریک می گویم:
حال که وارد دوره دکتری شده¬ اید باید به فکر فرجام موفقیت آمیز آن نیز باشید. .

برگرفته از کتاب تکنیک انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر

مایگریشن اسکیلز...
ما را در سایت مایگریشن اسکیلز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مایگریشن اسکیلز migrationskills بازدید : 128 تاريخ : يکشنبه 3 مهر 1401 ساعت: 22:58